2017. júl 11.

10 +1 utazásbiztonsági tanács, a szállodai szoba kiválasztásához!

írta: Executive Services
10 +1 utazásbiztonsági tanács, a szállodai szoba kiválasztásához!

hotel-422px.jpg

Utazásbiztonsági tanácsok, 3. rész

Utazásbiztonsági cikksorozatunkban szeretnénk pár tippet és tanácsot adni, hogyan fokozhatja az utazó a személyes biztonságát utazás, nyaralás közben. Az első részben felsoroltunk 10 jó tanácsot az otthon hagyott értékek védelme érdekében. A második részben 10 tippet adtunk a repülőgéppel történő utazással kapcsolatban.

A harmadik részben pedig 10 biztonsági tanácsot adunk a szálloda, valamint a szállodai szoba kiválasztásához.

1. Részesítse előnyben az ismert szállodaláncok szállodáit, ahol betartják a különböző biztonsági előírásokat!

 2. Amennyiben lehetséges,olyan szállodát válasszon, amelyik bejárata nem közvetlenül az utcára néz! 

3. Válasszon szobát a második és hatodik emelet között! A földszinti, valamint első emeleti szobákat könnyű elérni akár kívülről is, valamint a legtöbb fegyveres támadásnál is ezeken a szinteken mennek végig a támadók. Tűzbiztonsági szempontból pedig nem érdemes a 6. emeletnél magasabb szinten hotelszobát választani, mert az megnehezíti a menekülést. A legtöbb országban a tűzoltólétrák nem érnek fel a 6.-7. emeletnél magasabbra.

4. Válasszon olyan hotelszobát, ami egyforma távolságra van a lifttől, valamint a lépcsőháztól! Ez megfelelő menekülési lehetőséget nyújt mindegyik irányba.

5. Kerülje az olyan hotelszobát, amelyik az elő-tető, vagy közvetlenül egy másik épület teteje felett van. Ezekbe könnyű behatolni kívülről.

6. Kerülje az olyan hotelszobát, amelyik közvetlenül a lépcsőház mellett van. Lehet, hogy ez megkönnyíti a menekülést egy esetleges tűz esetén, viszont remek lehetőséget nyújt a támadóknak is az elrejtőzésre, valamint a meglepetésszerű támadásra, utána pedig gyors menekülési útvonalat biztosít nekik is.

7. Kerülje a folyosó végén lévő hotelszobát. Innen a leghosszabb a menekülési út.

8. Győződjön meg róla, hogy a szobája a hotel bejáratától távol van. Sok támadás célpontja a szállodák bejárata, valamint annak közvetlen környezete.

9. Győződjön meg róla, hogy a hotelszoba ajtaján van kémlelőnyílás, valamint biztonsági zár!

10. Mielőtt beköltözik a hotelszobába, ellenőrizze az összes hiányosságot, különös tekintettel az ajtók és ablakok zárhatóságára. Minden problémát, hiányosságot azonnal jelentsen a hotel személyzetének!

+1. Amennyiben a szállodában van külön hölgyek részére fenntartott szint, hölgyek válasszák ezt a lehetőséget. Ezeknek többnyire jobb az elhelyezkedése, valamint részben kamerával megfigyeltek.

 

Az utazásbiztonsági tanácsok nem helyettesítik profi utazásbiztonsági szakember személyes tanácsadását. A legtöbbet akkor tehet értékei, valamint személyes biztonsága védelmében, ha profi szakemberre bízza azt. Az Executive Training Center utazásbiztonsági tréning programja megrendelhető cégek, szervezetek számára. A tréning célja a biztonságtudatos gondolkodás kialakítása, valamint a különböző utazásbiztonsági kockázatok, továbbá a kialakult krízishelyzetekben való teendők megismertetése, azok túlélése érdekében.

Amennyiben tetszett a cikk, kérjük kövesse az Abszolút Biztonság blogot!

Szólj hozzá