10 utazásbiztonsági tanács szállodában tartózkodás alatt!

doberman-portable-travel-door-alarm-useful-if-you-are-worried-about-security-at-night.jpg

Utazásbiztonsági tanácsok 5. rész

Utazásbiztonsági cikksorozatunk következő részében 10 biztonsági tanácsot adunk a szállodai szobában való biztonságos tartózkodással kapcsolatban.

1. Soha ne adja meg a hotelszobája számát idegeneknek, és ne beszélje ki azt idegenek előtt.

 2. Amikor első alkalommal lép a hotelszobába az ajtót hagyja nyitva, akár támassza ki az ajtót a bőröndjével, hogy szabad menekülőutat biztosítson arra az esetre, ha a szobában valaki tartózkodna. Hölgyeknek javasolt, hogy kísérővel, ha egyedül utaznak akkor a személyzet egy tagjával, lépjenek be első alkalommal a szobába.

3. Alkalmazza az úgy nevezett "15 másodperces ellenőrzést", hogy a hotelszobát, a hozzá tartozó helyiségeket, valamint rejtőzködésre alkalmas helyeket feltérképezze.

4. Ismerje meg a szálloda tűzvédelmi előírásait, a tűzoltó készülékek, valamint a menekülési útvonalak elhelyezkedését, hogy vészhelyzet esetén minél rövidebb idő alatt tudjon megfelelően reagálni.

5. Amikor elhagyja a hotelszobát, hagyja a világítást, valamint a tv-t bekapcsolva, hogy azt a látszatot keltse, hogy a szobában tartózkodnak. Amennyiben a világítás kártyás rendszerrel működik, kérjen tartalék kártyát a személyzettől, vagy használjon más eszközt, amivel helyettesíthető (pl. lejárt bankkártya, névjegykártya, stb...)

6. A biztonság fokozása érdekében használjon ajtó-kitámasztó éket, vagy más, az ajtó nyitását megakadályozó biztonsági berendezést.

7. Amennyiben lehetséges tartsa az ajtókat és az ablakokat zárva, valamint a függönyöket behúzva.

8. Amennyiben nem rendelt szobaszervizt, akassza ki a "Ne zavarjanak" táblát az ajtóra.

9. Soha ne nyissa ki a az ajtót idegeneknek és ne fogadjon idegent a szobájában. Amennyiben harmadik féllel van találkozója a szállodában, találkozzanak a hotel előterében, vagy a bárban.

10. Ne hagyja a hotelszobája kulcsát a recepción, amikor elhagyja a hotelt. Tartsa a kulcsot magánál.

 

Amennyiben hasznosnak találta a cikket, kérjük kövesse az Abszolút Biztonság blog-ot, valamint olvassa el a többi utazásbiztonsági tanácsunkat is!

Az első részben felsoroltunk 10 jó tanácsot az otthon hagyott értékek védelme érdekében.

második részben 10 tippet adtunk a repülőgéppel történő utazással kapcsolatban.

harmadik részben 10+1 tanácsot adtunk a szállodai szoba kiválasztásához.

A negyedik részben 10 biztonsági tanácsot adtunk muzulmán országba utazóknak.