2017. jún 30.

10 utazásbiztonsági tanács, az itthon hagyott értékek védelmében!

írta: Executive Services
10 utazásbiztonsági tanács, az itthon hagyott értékek védelmében!

travelsecurity-kicsi.png

 

Utazásbiztonsági tanácsok, 1. rész 

Itt a nyár, és vele együtt itt a nyaralási szezon. Ilyenkor az utazás izgalma, valamint a sok elintéznivaló mellett a biztonság nem mindenkinek az első gondolata. Pedig sok esetben történik olyan az utazót érő incidens, ami egy kis felkészültséggel és odafigyeléssel megelőzhető lenne. A kockázatot növeli a szükséges biztonságtudatosság, valamint a célország-specifikus kockázatok ismeretének általános hiánya.

Utazásbiztonsági cikksorozatunkban szeretnénk pár tippet és tanácsot adni, hogyan fokozhatja az utazó a személyes biztonságát utazás, nyaralás közben. Az első részben 10 tippet adunk az utazás előtti teendőkről az otthonunk biztonságának fokozására.

  1. Győződjön meg róla elindulás előtt, hogy minden ajtót és ablakot bezárt!
  2. Győződjön meg róla, hogy minden technikai berendezés ki van kapcsolva! Még jobb, ha ki van húzva a hálózatból.
  3. Kérjen meg egy ismerőst, vagy szomszédot, hogy rendszeresen ellenőrizze az ingatlant, és ürítse a postaládát! Amennyiben hosszabb időre távozik, kérjen meg, vagy béreljen fel valakit, hogy lássa el a ház körüli teendőket (nyírja le a füvet, söpörje össze az avart, takarítsa el a havat, stb…)
  4. Hagyja meg elérhetőségét megbízható ismerőseinél, rokonainál, hogy értesíteni tudják szükség esetén!
  5. Amennyiben rendelkezik a házban valamilyen biztonsági berendezéssel, győződjön meg róla elutazás előtt, hogy megfelelően működik! Tájékoztassa a rendszer működéséről azon megbízható személyeket, akiknek bejárásuk van az ingatlanba.
  6. Ne hagyjon az elutazására utaló üzeneteket a lakásajtón, postaládán, üzenetrögzítőn, valamint a közösségi média oldalakon, vagy az e-mail fiókjában! Ezeket az üzeneteket a „rosszfiúk” is olvashatják.
  7. Használjon időkapcsolót, valamint mozgásérzékelős lámpákat az ingatlanban, valamint annak közvetlen környezetében, hogy azt a látszatot keltse, hogy a házban tartózkodnak.
  8. Zárja el a kerti szerszámokat, gépeket valamint, amennyiben nem autóval utazik, az autót a garázsba, hogy ne legyenek szem előtt!
  9. Ne hagyjon elől semmilyen olyan eszközt, amit a betörők segítségül használhatnak a házba való bejutásra, vagy az emeletre való feljutásra!
  10. Tárolja értékeit biztonságban, elzárva az otthoni széfben, vagy béreljen nekik egy széfet a bankban, vagy hivatalos széf-szolgáltatónál! Amennyiben erre nincs lehetősége, kérjen meg egy megbízható rokont, vagy ismerőst, hogy vigyázzon az ön értékeire, amíg távol van.

 

Az utazásbiztonsági tanácsok nem helyettesítik profi utazásbiztonsági szakember személyes tanácsadását. A legtöbbet akkor tehet értékei, valamint személyes biztonsága védelmében, ha profi szakemberre bízza azt. Az Executive Training Center utazásbiztonsági tréning programja megrendelhető cégek, szervezetek számára. A tréning célja a biztonságtudatos gondolkodás kialakítása, valamint a különböző utazásbiztonsági kockázatok, továbbá a kialakult krízishelyzetekben való teendők megismertetése, azok túlélése érdekében.

 

Amennyiben tetszett a cikk, kérjük kövesse az Abszolút Biztonság blogot!

Szólj hozzá